Höstlov

Hej igen alla :) Idag är det onsdag och idag är det färdigställning av affärsplanen som gäller på lektionen.


För er som väntar på att få se våra produkter, så kan jag infomera om att det kommer komma upp bilder någon gång under vecka 45 eller 46. Nästa vecka har vi nämligen höstlov och vi kommer därmed ha en vecka utan uppdatering på bloggen. Dock kan man fortfarande nå oss via vår mailadress.


Lördagen den 13/11 är det öppethus
på skolan så då hoppas jag att många tar er tid att besöka vårt UFföretag på John Bauergymnasiet i Växjö (vi kommer att finnas i ladan), och även se hur vi har det på skolan och vår utbildning.

Ha det underbart så hörs vi v.45 :)

Färdiga prototyper

Det är med glädje som jag nu kan infomera er alla om att prototyperna är klara.

En necessär i varje färg och storlek är nu färdigsydda och redo att snart börja marknadsföras. Priserna på våra produkter är däremot ännu tveksamma och likaså exakt hur mycket vi kommer att skänka till childhood. Bilder och exakt pris på produkterna kommer under v.45!

Ha en fortfatt bra kväll så hörs vi imorgon :) // [email protected]

frågor

Hur ska vi få fler läsare här på bloggen? Ni är inte så många i nuläget men vi hoppas att vi kommer bli fler allt eftersom tiden går. Vi vet dock inte riktigt hur vi ska lyckas med detta på bästa sätt, så har ni några tips så skulle dessa tacksamt tas emot.

Var vill ni se oss under det kommande året? Ja som ni vet så håller vi hela tiden på att leta nya ställen där vi kan sälja under det kommande åter. Vi undrar därför var ni skulle vilja se oss, och hur tycker ni att en bra monter ser ut då man finns på dessa platser?

Slutligen skulle vi vilja veta lite vad ni som läsare vill att vi ska skriva om här på bloggen.

Hoppas ni tar er tiden att svarar på frågorna ovan och därmed hjälper oss i vårt fortsatta arbete under det kommande året.

Tack på förhand// [email protected]

Ett paket på semester

Äntligen har våra tyger och dragkedjor kommit! Dock har det tagit mycket längre tid än vi hoppats att det skulle ta. Detta beror dock inte på företaget vi beställt av, utan på att vårt lilla paket hade fått för sig att det skulle åka på semester till Norge, och detta utan att informera oss! :O Däremot vet vi ju alla att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så nu kära läsare hoppas jag på att ni ska få se en prototyp här på bloggen inom en förhoppningsvis inte allt för lång framtid.

// The Necessary, genom Fanny

Planering av försäljning

Så var det onsdag igen och dags för UF lektion. Just nu sitter Louise och Annie och räknar ut hur mycket vi kommer behöva ta betalt för våra necessärer, medans jag (Fanny) och Emmy sitter och skriver ner var och hur vi kommer att marknadsföra oss under året. Vi kan därmed informera er om att vi har fått ett nytt säjltillfälle. Det är på Mohedas julskyltning som är den 28/11.


Varför har vi bytt stödorganisation?

Vi har fått en liten fråga angående varför vi valt att byta organisationen vi kommer att stödja. Eftersom jag anar att det finns fler där ute som funderar över detta så har jag därför tagit initiativet och skrivit ett helt inlägg om detta :)

 

Vi i företaget har egentligen redan från början varit oense om vilka vi skulle stödja. Då vi var två som tyckte en organisation och två som tyckte en annan, så fick vi av någon anledning för oss att vi skulle lotta vilken det skulle bli eftersom vi inte kunde bli enade om en. Såhär i efterhand har vi däremot insett att det inte var en speciellt bra lösning på vårt problem. Vi valde därför att försöka bli enade om en ny organisation som vi ska stödja, som alla kunde bli mer eller mindre nöjda med. För att kunna lösa detta på bästa sätt så valde vi att ta en organisation som hjälper flera olika målgrupper, och det både i Sverige och i andra länder. Efter att vi hittat flera olika organisationer så enades vi tillslut om att det fick bli childhood som vi kommer att stödja. Bra eller inte? Ja det får ni själva avgöra. Vi hoppas däremot att det inte är för många som blev missnöjda med ändringen!

 

Vill ni veta mer om childhood så föreslår jag att ni kollar in några av nedanstående länkar :)

 

http://www.uppdragbarn.se/

http://www.childhood.se/default.asp

 


Förhandstitt



En liten förhandstitt på hur vår grafiska profil kommer se ut :)

Ny stödorganisation!

Under dagens lektion har det varit vilda diskussioner i företaget. Det vi har diskuterat är framförallt vilken organisation som vi ska stödja. Efter mycket prat om både fördelar och nackdelar med olika organisationer så har vi nu kommit fram till att vi ska byta ut vår tidigare stödorganisation som var min stora dag, till childhood.

RSS 2.0